ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Η αναπτυξιακή προοπτική της Ηλείας σε νέο αποκεντρωμένο, συμμετοχικό και ουσιαστικά δημοκρατικό πλαίσιο ανάπτυξης.

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠ)ΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ (Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ 4-2-2018)

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την διεξαγωγή των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συνεδρίων ξεκίνησε από την ανάγκη να ξεφύγουμε από το παλιό συγκεντρωτικό μοντέλο διακυβέρνησης που επέβαλε το παλαιοκομματικό σύστημα, σε ένα αποκεντρωμένο, συμμετοχικό και ουσιαστικά δημοκρατικό μοντέλο. Το νέο πλαίσιο ανάπτυξης θα το διαμορφώσει η ίδια η κοινωνία και οι θεσμικοί φορείς της σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται κοντά στην κοινωνία για να ακούσει τις προτάσεις, να σχεδιάσει τις πολιτικές και να λύσει τα προβλήματα. Η συμμετοχή της κοινωνίας διασφαλίζει ότι και τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται δίκαια. Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ζητούμενο δεν είναι απλά η ανάπτυξη, αλλά η δίκαιη ανάπτυξη.
Οι βασικοί πυλώνες της ανασυγκρότησης της Ηλεία είναι οι τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης, του τουρισμού και φυσικά του πολιτισμού.

• Έργο – μοχλός ανάπτυξης είναι πρωτίστως η υλοποίηση του Οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος- Καλό Νερό – Τσακώνα.

• Η αναβάθμιση των ενδοπεριφερειακών αξόνων, όπως του οδικού άξονα Τρίπολη-Βυτίνα, Αρχαία Ολυμπία–Πύργος. Η βελτίωση του οδικού δικτύου θα βοηθήσει εκτός των καθημερινών και εμπορικών μεταφορών και στην ανάπτυξη του τουρισμού, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, του αγροτουρισμού και του ιαματικού τουρισμού.

• Η διασύνδεση των αρχαιολογικών χώρων της Ολυμπίας και της Δυτικής Πελοποννήσου με αυτούς της Μαντινείας και της Επιδαύρου – Μυκηνών είναι απολύτως απαραίτητη.

• Το λιμάνι του Κατακόλου (κρουαζιέρα) είναι σήμερα άρρηκτα συνδεδεμένο με την Αρχαία Ολυμπία και αποτελεί σημείο αναφοράς χιλιάδων επισκεπτών από όλον τον κόσμο. Ο άξονας Κατάκολο – Αρχαία Ήλιδα – Λίμνη Καϊάφα (ιαματικά λουτρά) – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς Unesco) παρουσιάζει ιδιαίτερη αναπτυξιακή δυναμική και εκεί οφείλουν να επικεντρωθούν οι παρεμβάσεις της Πολιτείας. Ταυτόχρονα υψηλή αξία στο αναπτυξιακό αυτό σχέδιο θα προσδώσει η ανάπλαση του λιμανιού, η αναβάθμιση των υπηρεσιών του, η προσβασιμότητά του σε όλους τους πολίτες και η προοπτική να λειτουργήσει ως λιμάνι επιβίβασης – αποβίβασης (Home Port).

• Ο Δυτικός Σιδηροδρομικός Άξονας (Πάτρα-Καλαμάτα) και ιδιαίτερα το τμήμα Κατάκολο-Ολυμπία με τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή του θα μπορέσει να συνδέσει τέσσερα λιμάνια κρουαζιέρας (Πάτρα, Κυλλήνη, Κατάκολο, Καλαμάτα) και με κέντρο την Ολυμπία να αποτελέσει στο μέλλον πόλο έλξης επενδύσεων με βάση τον τουρισμό.

Επιμένουμε στην βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο οικοπεριβάλλον. Χειροπιαστό παράδειγμα είναι η ένταξη στο ΕΣΠΑ για τα πρώτα έργα αναβάθμισης των υποδομών για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής της λίμνης Καϊάφα με έργα μικρής κλίμακας. Μιας περιοχής που επί δεκαετίες μαράζωνε λόγω άστοχων επιλογών των προηγουμένων κυβερνήσεων. Είναι δεδομένη και εκφρασμένη στο ανώτατο επίπεδο η πολιτική βούληση για υλοποίηση και συνέχιση των υπολειπόμενων έργων.

Αναμφισβήτητα για τον τομέα του τουρισμού στόχος μας πρέπει να είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ήδη σε εθνικό και τοπικό επίπεδο νέες μορφές δράσεων με κοινωνικό πρόσημο, όπως τον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό που απευθύνεται σε ΑμεΑ.

Σημαντικότατα έργα πολιτισμού που είχαν βαλτώσει για πολλά χρόνια, καταφέραμε να προχωρήσουν το προηγούμενο διάστημα. Απαραίτητα έργα στο Ναό Επικούρειου Απόλλωνα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, καθώς είχαν απενταχθεί λόγω προηγούμενων κακών και πρόχειρων χειρισμών. Υλοποιήθηκε και ξεκίνησε η λειτουργία της Μόνιμης Έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα και εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Όλα τα μουσεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και της αγροτικής κληρονομιάς είναι εκτός των άλλων και μικρά εργαλεία ανάπτυξης. Υπάρχει άρρηκτη σχέση του τόπου μας με την πολιτιστική κληρονομιά που σχετίζεται με την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η εγγραφή της καλλιέργειας της μαύρης κορινθιακής σταφίδας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και είναι τώρα χρέος των τοπικών φορέων να διεκδικήσουν την εγγραφή της και στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO), γεγονός που αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Ένα σημαντικό βήμα που έχει γίνει στην Ηλεία στον τομέα του πολιτισμού είναι η πρόσφατη υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους», του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έτσι διασφαλίσθηκε η συνέχιση της λειτουργίας σε σταθερή βάση του Φεστιβάλ πού φέτος έκλεισε 20 χρόνια προσφοράς. Προετοιμάζουμε ήδη το επόμενο βήμα, την δημιουργία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας. Είναι εκφρασμένη η πρόθεση της κυβέρνησης, μέσω και του νεοσύστατου Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, να στηριχθεί αυτός ο τομέας προς όφελος της τοπικής οικονομίας με την προσέλκυση περισσότερων δημιουργών, μαθητών και επισκεπτών.

Ανέφερα τα πρωτεύοντα θέματα υποδομών στην Ηλεία δίχως να παραγνωρίζω ότι είναι σε εκκρεμότητα πολλά σημαντικά που πρέπει να προχωρήσουν. Ενδεικτικά αναφέρω μερικά στα οποία το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούμε με έμφαση στη στήριξη της αγροτικής παραγωγής :

• τη συντήρηση και αναβάθμιση των φραγμάτων Πηνειού και Αλφειού με την δημιουργία μονάδων παραγωγής ενέργειας, εγκαταστάσεων ψυχαγωγίας για την προσέλκυση επισκεπτών.

• Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

• Εγγειοβελτιωτικά έργα εκσυγχρονισμού, υπογειοποίηση του αρδευτικού συστήματος ΓΟΕΒ Πηνειού–Αλφειού και ενεργειακής αυτονομίας με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
Οι μελλοντικές δυνατότητες του αγροτικού τομέα συνδέονται με τη συγκρότηση ομάδων παραγωγών, μακριά από τις λογικές του παρελθόντος με τους συνεταιρισμούς της κακοδιαχείρισης. Συνδέονται επίσης με την ανάπτυξη τοπικών επιχειρήσεων μεταποίησης – εμπορίας προϊόντων, με συστήματα διασφάλισης ποιότητας και με απόκτηση σημάτων ποιότητας. Η Ηλεία μπορεί να έχει ένα δυνατό brand name, στο λάδι, την σταφίδα, την φράουλα κτλ.

Τέλος, δεν ξεχνάμε το διαχρονικό πρόβλημα της Ηλείας που αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων. Κατά την επίσκεψη του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου την Παρασκευή 2/2 ανακοινώθηκε η οριστική επίλυση του προβλήματος με την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά. Η μείωση της εγγυημένης ποσότητας από 60 χιλιάδες σε 45 χιλιάδες τόνους, η περαιτέρω μείωσή τους λόγω ανακύκλωσης και η κατασκευή ΚΔΑΥ (Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) στην Ηλεία θα είναι προς όφελος των δημοτών και του περιβάλλοντος.

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΜΑΚΡΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Σύσκεψη των βουλευτών Ηλείας-Αχαΐας-Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την Αναπληρώτρια Υπουργό Θεανώ Φωτίου

 

 

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για το επικείμενο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 24/01/2018 στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην σύσκεψη με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την Αναπληρώτρια Υπουργό Θεανώ Φωτίου συμμετείχαν: η βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, οι βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου, ενώ παραβρέθηκε και συνεργάτης του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στοχευμένα στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε νομού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θέτοντας τα ζητήματα της εργασίας και της κοινωνικής πολιτικής στο επίκεντρο.  Υπουργοί και βουλευτές σε πολύ καλό κλίμα συμφώνησαν να συνεχίσουν όλοι μαζί να εργάζονται αμείωτα για την προώθηση λύσεων τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο νομών.

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Γράψτε σχόλιο

Προγραμμα «Αποϊδρυματοποίηση ατόμων με αναπηρία»

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» (ΑΔΑ: 7Ζ7Υ465Θ1Ω-ΤΡΦ) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών για την οργάνωση και λειτουργία Δομών, Δράσεων και Προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο παράρτημα ΑΜΕΑ Λεχαινών. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής ένταξης ατόμων με αναπηρίες και άρσης των αποκλεισμών που έχει επιφέρει μέχρι σήμερα η κλειστή φιλοξενία τους σε ιδρύματα.

Ειδικότερα, σκοπός του προγράμματος είναι η μεταστέγαση όλων των φιλοξενουμένων και η διαβίωσή τους σε ασφαλή και υποστηρικτική δομή ή σε δομή οικογενειακού τύπου ή η επιστροφή στην οικογένεια με ταυτόχρονη υποστήριξή τους από το πρόγραμμα. Η υλοποίηση των ως άνω δομών, δράσεων και προγραμμάτων ανατίθεται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΚΚΠΠΔΕ), το οποίο για το σκοπό αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό Προϋπολογισμό με το ποσό των 8,4 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2018-2020.

Το πρόγραμμα  αποϊδρυματοποίησης και πρόληψής της περιλαμβάνει την ανάπτυξη δομών φιλοξενίας των ατόμων με αναπηρία, την ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος Συνέχεια

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

Ένταξη στο ΕΣΠΑ για τα λουτρά Καϊάφα

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΑΔΑ:ΩΥ5Β465ΧΙ8-Ε37) η ένταξη του Καϊάφα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), ΕΣΠΑ 2014-2020, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών περιοχής Λίμνης Καϊάφα» με δικαιούχους φορείς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και  Αθλητισμού.

Ολοκληρώνεται ένας πολυετής κύκλος παρεμβάσεων σε όλα τα πεδία, με αγώνες για τη μη μεταβίβαση των Ιαματικών Πηγών του Καϊάφα στο ΤΑΙΠΕΔ ή σε ιδιώτες, με διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και συνεχείς επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις σχετικές αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Δικαιώνεται η προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη και ήπια αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών της περιοχής του Καϊάφα. Με πρώτο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την περιβαλλοντική προστασία που διασφαλίζει την αειφορία του εγχειρήματος και τα διαρκή οφέλη πρωτίστως για την τοπική κοινωνία και τον Νομό μας.

Όπως αναφέρει και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης «επιδιώκεται η εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων για τη διαμόρφωση ενός πρότυπου οικοτουριστικού μοντέλου στην περιοχή, το οποίο θα προκύψει από την υλοποίηση ενός μίγματος συνδυασμένων ενεργειών με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την δημιουργία ενός Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Δραστηριοτήτων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, την χρήση καινοτόμων μεθόδων αντιμετώπισης ολοκληρωμένης αντίληψης οικοανάπτυξης, και την οικονομική βιωσιμότητα για τη λειτουργία και προστασία του έργου και του φυσικού περιβάλλοντος.»

Πρέπει να εξάρουμε την άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργείου Τουρισμού, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Δυτ. Ελλάδας). Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η προσπάθεια της παρούσας Διοίκησης της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για την προσήλωση στην υλοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών χωρίς χρονοτριβή, εμπνέοντας την αισιοδοξία ότι εξίσου αποτελεσματικά θα υλοποιήσει και το φυσικό αντικείμενο του έργου.

Περισσότερες πληροφορίες: https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΩΥ5Β465ΧΙ8-Ε37

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι σήμερα ολοκληρώθηκε με θετική έκβαση ο πολυετής αγώνας για τη διασφάλιση σε σταθερή βάση της συνέχισης της λειτουργίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Φεστιβάλ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν παρούσα στη διαδικασία υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης, αισθάνεται επίσης δικαίωση για το γεγονός ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έκανε πράξη τη δέσμευση που είχε δώσει ως απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτησή της στη Βουλή, διά στόματος του τότε Υπουργού κ. Μπαλτά για το θέμα της Προγραμματικής Σύμβασης και της διασφάλισης της συνέχισης λειτουργίας του Φεστιβάλ με τη στήριξη της πολιτείας. Άλλωστε, τις σημερινές ευχάριστες εξελίξεις είχε ανακοινώσει και η νυν Υπουργός κ. Κονιόρδου κατά την ομιλία της στην τελετή λήξης του φετινού 20ου Φεστιβάλ στον Πύργο. Για τους παραπάνω λόγους, το 20ο Φεστιβάλ απεδείχθη σημαδιακό! Ευχόμαστε καλό 21ο Φεστιβάλ, που θα είναι το πρώτο με τη σταθερή στήριξη της Πολιτείας σε ισχύ!

Κατηγορίες: Uncategorized | Γράψτε σχόλιο

Μειώσεις για τους πολλούς στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) της ΔΕΗ

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Με την τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ψηφίστηκε χθες (20-12-2017) στη Βουλή, προβλέπονται μειώσεις στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για σημαντικό κομμάτι των καταναλωτών.

Οι αλλαγές επιφέρουν μια κλιμακωτή χρέωση των ΥΚΩ, προς το δικαιότερο και προς όφελος των λαϊκών νοικοκυριών που κατά κανόνα έχουν χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της αναγκαιότητας για αλλαγές στα κλιμάκια των χρεώσεων είχε  κατατεθεί ήδη από το 2015  Ερώτηση στη Βουλή με πρωτοβουλία μου, την οποία είχαν συνυπογράψει 80 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

https://left.gr/news/erotisi-81-voyleyton-toy-syriza-gia-ta-timologia-tis-dei

Αυτή η Κυβέρνηση, παρά τα δεδομένα στενά οικονομικά πλαίσια, αφουγκράζεται τις ανάγκες των ασθενέστερων και προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνει τις συνθήκες ζωής των πολιτών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές στις χρεώσεις ΥΚΩ είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://left.gr/news/meioseis-stoys-logariasmoys-reymatos-gia-osoys-ypervainoyn-ta-klimakia-katanalosis

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Συνάντηση με μέλη της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας «Η Ολυμπιακή Πρόοδος»

Συνάντηση με εποικοδομητικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε μεταξύ της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και μελών της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας «Η Ολυμπιακή Πρόοδος», στο γραφείο της βουλευτού στην Αθήνα. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Μαρίνης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σμυρνής Κωνσταντίνος, α΄ Αντιπρόεδρος, Βλάχος Φώτης, β΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Μακιστέων, Πάπαρης Γιάννης, Μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Φαναριωτών και Θανάσης Τράπαλης, Μέλος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων.

Συνέχεια

Κατηγορίες: Uncategorized | Γράψτε σχόλιο

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση του ΕΣΠΑ για προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του Ναού Επικουρίου Απόλλωνα

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση για τη 2η φάση υποβολής προτάσεων προς το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (ΕΣΠΑ 2014-2020) έργων με τίτλο «Προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μείζονος σημασίας, ενταγμένων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO», στα οποία μνημεία θα συμπεριλαμβάνεται ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας. Ο Προϋπολογισμός της 2ης φάσης των έργων είναι 13 εκατ. ευρώ για όλα τα μνημεία που θα ενταχθούν.

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός αυτό και ταυτόχρονα δικαίωση για το ενδιαφέρον που έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα με τη στενή παρακολούθηση του εν λόγω ζητήματος. Θυμίζει ότι στο από 16/3/2017 Δελτίο Τύπου της (http://www.efigeorgopoulou.gr/site/?p=3223), έπειτα από ενημέρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωνε τους Ηλείους συμπολίτες μας ότι το Υπουργείο έχει προβεί σε προωθημένες ενέργειες ένταξης του έργου προστασίας (στέγαστρο προστασίας) και αποκατάστασης (αναστήλωση) του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα στο ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ) 2014-2020, στο Συνέχεια

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , , , | Γράψτε σχόλιο

Θέμα: «Χρηματοδότηση παραθαλάσσιων Δήμων μέσω ΕΣΠΑ για πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις παραλίες»

Με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του Πρωθυπουργού και σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για το ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας –  Ανάπτυξης, ξεκινά ένα νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που θα χρηματοδοτεί όλες τις απαραίτητες υποδομές για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα των ΑμεΑ και γενικά ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» αφορά στην δημιουργία των κατάλληλων μη μόνιμων υποδομών για την αυτόνομη πρόσβαση  εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα, λυόμενα αποδυτήρια, φορητούς χώρους υγιεινής, διαδρόμους και ράμπες, χώρους σκίασης και προστασίας των λουόμενων και ειδικούς χώρους στάθμευσης.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5.000.000€ με ανώτατο όριο ανά υποδομή τα 60.000€ και δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι παραθαλάσσιοι Δήμοι (μέχρι 4 υποδομές ανά Δήμο) και η ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου). Συνέχεια

Κατηγορίες: Uncategorized | Γράψτε σχόλιο

«Σύσκεψη των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και τους Διοικητές των Νοσηλευτικών Μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας»

 

 Σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη πραγματοποιήθηκε χτες 19/10/2017 με πρωτοβουλία της βουλευτού Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και τη  συμμετοχή του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα,  του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κ. Διαμαντόπουλου και του Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ι. Λέντζα. Στην σύσκεψη παρούσα ήταν και η κ. Ξανθή Παπαδοπούλου νομικός σύμβουλος του Υπουργού κ. Ξανθού.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα υγείας που αφορούν τον Νομό, με απόλυτη προσήλωση στην βελτίωση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Ηλείας.

Για πολλοστή φορά και δια στόματος Αναπληρωτή Υπουργού κατέστη σαφές ότι δεν υφίσταται θέμα υποβάθμισης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, πόσο μάλλον κλεισίματος. Η συζήτηση αυτή ανακυκλώνεται από συγκεκριμένους κύκλους για δικούς τους πολιτικούς ή συνδικαλιστικούς σκοπούς, που δεν εξυπηρετούν την κοινωνία.

Αντιθέτως η κυβέρνηση εργάζεται για την ενίσχυση των νοσοκομείων του Νομού, πράγμα που το Υπουργείο Υγείας κάνει ήδη πράξη, αφού έχει πρόσφατα εγκριθεί η σύσταση δύο οργανικών θέσεων για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου και έχει δρομολογηθεί αντίστοιχα στο ίδιο πλαίσιο η ενίσχυση  της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας με μόνιμους  γιατρούς, που θα καλύψουν τα κενά που υπάρχουν.

Στα πλαίσια της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες  υπάρχει προγραμματισμός να επανεξεταστούν όλες οι μετακινήσεις προσωπικού εκτός του Νομού.

Επιβεβαιώθηκε η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με ικανό αριθμό ασθενοφόρων από τα 20 οχήματα που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (από την δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ) που θα καλύψουν μόνιμα τις ανάγκες της Ηλείας.

Για το θέμα των ενοποιήσεων των υπηρεσιών που έχει δημιουργηθεί τεχνηέντως, το Υπουργείο είναι σε φάση διερεύνησης των αναγκών και δυνατοτήτων που υπάρχουν και στα δύο Νοσοκομεία. Κατέστη σαφές ότι οι όποιες τελικές αποφάσεις θα παρθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την πληρέστερη στελέχωση των μονάδων υγείας και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Η μεγάλη απόδειξη άλλωστε της πολιτικής βούλησης για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας είναι η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού να επανεκκινήσει την διαδικασία ολοκλήρωσης της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου που με ευθύνη των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης παρέμεινε στην γνωστή τελματωμένη κατάσταση επί 13 έτη.

Το Υπουργείο Υγείας θα αναλάβει να ολοκληρώσει το έργο και σε λίγους μήνες θα γίνουν τα πραγματικά εγκαίνια ενός υπαρκτού έργου που θα παραδοθεί λειτουργικό στους συμπολίτες μας σε πλήρη αντιδιαστολή με τη φαυλότητα των εικονικών εγκαινίων που έγιναν με κάθε επισημότητα το 2014, από τον Άδωνη Γεωργιάδη.

 

Κατηγορίες: Uncategorized | Γράψτε σχόλιο