Ομιλία στην Υποεπιτροπή της Βουλής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων για ζητήματα σχετικά με τους εργάτες γης στη Μανωλάδα Ηλείας

Κατηγορίες: VIDEO, ΒΟΥΛΗ, ΟΜΙΛΙΕΣ | Ετικέτες: , , , , | Γράψτε σχόλιο

Παρέμβαση της Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων για θέματα που αφορούν την Μανωλάδα

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα της Μανωλάδας απασχόλησε χθες την Υποεπιτροπή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι Υπουργείων (Εξωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Ε.Π.Ε.) και εκπρόσωποι οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην Επιτροπή συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί στην Μαλωνάδα διαχρονικά αλλά και μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το περασμένο καλοκαίρι καθώς και τα βήματα και οι δυσκολίες για τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Στην παρέμβασή της η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη τόνισε την αναγκαιότητα μιας κοινής, ευρείας σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Υπουργεία προκειμένου να δρομολογηθούν βιώσιμες λύσεις στα ειδικά προβλήματα της περιοχής, όπως η στέγαση χιλιάδων εποχικών εργατών, αλλά και να βρεθεί τρόπος να ενισχυθούν οι πληγέντες από την πυρκαγιά με το προβλεπόμενο βοήθημα.

Κατηγορίες: ΒΟΥΛΗ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΟΜΙΛΙΕΣ | Ετικέτες: , , , , | Γράψτε σχόλιο

Ο Δήμος Ήλιδας στην κορυφή του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης ως τουριστικός προορισμός για ΑμεA

Σύσκεψη με πρωτοβουλία του Γραφείου Πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού μεταξύ της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, των Σταύρου Παναγιωτιδη και Μανώλη Μπουσούνη από το γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού, των Δημάρχων Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, εκπροσώπου του Συντονιστικού Μηχανισμού για την Αναπηρία και εκπροσώπου της ΕΣΑΜΕΑ.

Συνέχεια

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Γράψτε σχόλιο

Όλες οι περιοχές της Ηλείας που κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ενημερώνει ότι η Γενική

Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ικανοποίησε όλα ανεξαιρέτως τα αιτήματα που έλαβε από την Ηλεία για κήρυξη περιοχών σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε τον Νομό μας.

Συγκεντρωτικά οι περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως και 15 Απριλίου 2019 είναι οι κάτωθι:

Συνέχεια

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Γράψτε σχόλιο

Συνάντηση της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με τον ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ευάγγελο Καπετάνιο, την Παρασκευή 18-01-2019.

Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε με αφορμή το θέμα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και πάσης φύσεων υλικών στη Σπιάντζα Ηλείας (περιοχή πρώην λίμνης Μουριάς) και σχετική Ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα η βουλευτής στην Βουλή.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επεκτάθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την Ηλεία, στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Γράψτε σχόλιο

«Δημόσια διαβούλευση για τη χορήγηση οικονομικών αντισταθμισμάτων σε θιγόμενες από την περιβαλλοντική νομοθεσία ιδιοκτησίες»

Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, έπειτα από ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάνει γνωστό στους πολίτες της Ηλείας ότι αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση Προεδρικό Διάταγμα για τη θέσπιση όρων και διαδικασιών για τη χορήγηση των οικονομικών αντισταθμισμάτων που προβλέπονται από τη νομοθεσία σε ιδιοκτησίες που έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα λόγω πράξεων περιβαλλοντικής προστασίας των περιοχών στις οποίες βρίσκονται. Αφορά πράξεις όπως το Προεδρικό Διάταγμα που χαρακτηρίζει τον Κυπαρισσιακό Κόλπο και την ευρύτερη περιοχή του ως «Περιοχή Προστασίας της Φύσης» (ΦΕΚ 391Δ’/3-10-2018).

Το υπό διαβούλευση Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει οικονομικά αντισταθμίσματα στις περιπτώσεις που τα περιοριστικά μέτρα είναι εξαιρετικά επαχθή για τους ιδιοκτήτες, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται υπέρμετρα η άσκηση των εξουσιών που απορρέουν από την κυριότητα, ενόψει του χαρακτήρα και του περιορισμού τους. Συγκεκριμένα, στη μορφή Συνέχεια

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Γράψτε σχόλιο

Να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα υποδομών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαχάρως

Κοινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των βουλευτών Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Απαντήσεις από τον Δήμο Ζαχάρως έχει ζητήσει εγγράφως εδώ και 3 μήνες το Υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα υποδομών του Γυμνασίου και Λυκείου Ζαχάρως.

Συγκεκριμένα, η Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε στις 28/9/2018 και αφού είχαν περάσει περισσότερο από 4 μήνες από όταν τα δυο σχολεία και οι σύλλογοι γονέων είχαν εγγράφως ενημερώσει τον Δήμο για σοβαρά προβλήματα στις υποδομές των σχολείων, καλώντας τον να τα επιλύσει, χωρίς ο Δήμος να έχει κάνει κάτι για αυτά. Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 54452/08-10-2018 έγγραφο έχει ζητήσει στοιχεία για το θέμα από τον αρμόδιο Δήμο Ζαχάρως.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν ικανοποίηση για το γεγονός ότι, έπειτα από την Ερώτησή τους, προχώρησαν πρόσφατα από τον Δήμο Ζαχάρως οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν αίθουσες που παρέμεναν κενές παρόλο που είχαν επισκευαστεί.

Ωστόσο, ο Δήμος οφείλει να απαντήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι έχει κάνει και τι προτίθεται να κάνει και πότε, ώστε να επιλυθούν τα Συνέχεια

Κατηγορίες: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΒΟΥΛΗ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , , , | Γράψτε σχόλιο

Απαντήσεις για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων στη Σπιάντζα

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην από 11/12/2018 Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Ευαγγελίας Καρακώστα, σχετικά με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων και πάσης φύσεων υλικών στη Σπιάντζα Ηλείας (περιοχή πρώην λίμνης Μουριάς), έδωσαν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει ότι η αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία έχει προβεί σε όλες τις υπηρεσιακές και δικονομικές ενέργειες αρμοδιότητάς της και βρίσκεται, όπως και όλες οι περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες, σε συνεχή συνεργασία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των αρμόδιων Φορέων και Αρχών. Προκύπτει λοιπόν το συμπέρασμα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμος Πύργου και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) γνωρίζει το πρόβλημα και τις ενέργειες της Αστυνομίας.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από την Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ζήτησε εγγράφως από 17/12/2018 στοιχεία για το θέμα από τον Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι σήμερα μόνο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει απαντήσει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της έχουν πραγματοποιήσει περιβαλλοντικό έλεγχο στις 28/07/2017 (δηλαδή πριν από περίπου 1,5 χρόνο) στην περιοχή της πρώην Συνέχεια

Κατηγορίες: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΒΟΥΛΗ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , , , , , | Γράψτε σχόλιο

Οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ (ΕΠΑνΕΚ) των έργων για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ενημερώνει τους πολίτες της Ηλείας για την εξαιρετικά θετική εξέλιξη της οριστικής ένταξης των έργων προστασίας και ανάδειξης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα στο ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ.

Τα έργα για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, μνημείου μείζονος σημασίας και ενταγμένου στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, πρόκειται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και στο φυσικό τους αντικείμενο, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις του απαραίτητου εξειδικευμένου προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή, αλλά και για την πολύ καλή δουλειά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, η οποία παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της, συνέταξε έναν πολύ καλό φάκελο με αποτέλεσμα την επιτυχή αξιολόγηση και ένταξη του έργου.

Δηλώνει τέλος δικαιωμένη για την προσπάθεια που κατέβαλε όλο το προηγούμενο διάστημα και τη στενή παρακολούθηση του εν λόγω ζητήματος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει πλέον στην κανονικότητα την πορεία των έργων στον Ναό, θεραπεύοντας με πολύ κόπο τις παλινωδίες της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην απένταξη τους από το ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

Άρχισε η καταβολή από τον ΕΛΓΑ των προκαταβολών προς τους παραγωγούς  βιομηχανικής ντομάτας

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ενημερώνει ότι ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες προκαταβολές αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην παραγωγή της βιομηχανικής ντομάτας του Νομού μας που συνέβησαν λόγω των πλημμυρών του Ιουνίου του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί για την θετική αυτή εξέλιξη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκέμβρη με τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας μετά από πρωτοβουλία των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Οι παραγωγοί βλέπουν μέσα σε έξι μήνες την έμπρακτη στήριξη του ΕΛΓΑ, ο οποίος αφού τακτοποίησε με πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια τις ατασθαλίες προηγούμενων διοικήσεων και κυβερνήσεων, μετατρέπεται πλέον σε έναν σύγχρονο οργανισμό με καθαρή στόχευση στην δίκαιη ανταποδοτικότητα και την πραγματική στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλες πληρωμές μόλις ολοκληρωθούν οι δέουσες διαδικασίες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας, όπως έκανε άλλωστε και τους προηγούμενους μήνες για τους απολυμένους και πρώην εργαζόμενους της «ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Ε.Σ. ΑΕ» για τους οποίους εξασφαλίσαμε εφάπαξ παροχή ύψους 1.000 ευρώ για έκαστο.

Συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που για δεκαετίες αργά και σταθερά κατέστρεψαν την χώρα, φέροντάς την τελικά και στην χρεοκοπία.

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο