«2.800.000€ για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αμαλιάδας»

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και

Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης το έργο για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αμαλιάδας με προϋπολογισμό 2.800.000€ όπως και το αντίστοιχο  προϋπολογισμού 649.500€ για το Κλειστό Γυμναστήριο ΑΕΘΛΙΟΝ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η Ειδική Γραμματέας ΕΠ ΕΤΠΑ&ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα αποφάσισε την ένταξη συνολικά 51 προτάσεων ανά την χώρα, που αφορούν σε παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης σε κλειστά γυμναστήρια και ανοικτά κολυμβητήρια, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων – Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις».

Το έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την Αμαλιάδα, αλλά και ολόκληρη την Ηλεία και η γρήγορη εξέλιξή του ήταν αντικείμενο επίμονων προσπαθειών  και στόχος  για την βουλευτή Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη.  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι όταν γίνεται σοβαρή προσπάθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δικαιούχων χρηματοδοτεί με ταχύτητα τις υποδομές που έχει τόσο ανάγκη η περιφέρεια.

Με τις παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται το ενεργειακό και κατά συνέπεια οικονομικό όφελος για το γυμναστήριο θα είναι τεράστιο, αφού θα καταστήσουν την κατανάλωση από το δίκτυο ηλεκτροδότησης στο εξής σχεδόν μηδενική.

Δημοσιεύθηκε στη ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Σχολιάστε

Ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου σε Τροπολογία για Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Ινστιτούτο στην Αμαλιάδα

ΔΗΛΩΣΗ

Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτού Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου από το βήμα της Βουλής, αποδέχτηκε επί της ουσίας της την Τροπολογία που κατέθεσε μαζί με τους βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τη σχετική ομιλία της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για την ίδρυση Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας, Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, με έδρα την Αμαλιάδα, εντός του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι θα θέσει υπόψη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών την πρόταση, με θετική εισήγηση εκ μέρους του Υπουργείου, προκειμένου η Σύγκλητος να διατυπώσει γνώμη, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και είναι η ώρα όλοι οι φορείς της Ηλείας σαν μια γροθιά να συνδράμουμε στην επιτυχή κατάληξη της υπόθεσης, με την υιοθέτηση της θετικής εισήγησης του Υπουργείου από τη Σύγκλητο. Το Ινστιτούτο στην Αμαλιάδα, με την ίδρυσή του θα αποτελέσει έναν ακαδημαϊκό, ερευνητικό φορέα μέσω του οποίου θα αναβιώσει το πρώην Ινστιτούτο Κοροίβου. Αυτό είναι απολύτως εφικτό ύστερα από την εκπεφρασμένη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έπειτα από τις συναντήσεις εργασίας που είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για παραχώρηση των εκτάσεων και εγκαταστάσεων του πρώην Ινστιτούτου Κοροίβου στο νεοϊδρυόμενο Πανεπιστημιακό Τμήμα Γεωπονίας της Αμαλιάδας και την επαναλειτουργία του, με τη συνεργασία του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα» και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τέλος ότι έχει την πεποίθηση πως η επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων του πρώην Ινστιτούτου Κοροίβου, μέσω της ίδρυσης Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας, Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, με έδρα την Αμαλιάδα, θα αποτελέσει ένα ισχυρό κεφάλαιο για την αδιαμφισβήτητη εδραίωση και βιωσιμότητα του Πανεπιστημιακού Τμήματος Γεωπονίας στην πόλη.

Επισυνάπτεται η Τροπολογία που κατατέθηκε:

https://drive.google.com/open?id=1pT3gcTwvHb_IOYJfG7SRshBmlo9Md3h-

Δημοσιεύθηκε στη ΑΡΘΡΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΒΟΥΛΗ | Ετικέτες: , , , , , , , , | Σχολιάστε

Ομιλία – Παρέμβαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής – Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ – Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Έρευνα στην Ηλεία

Δημοσιεύθηκε στη VIDEO, ΒΟΥΛΗ, ΟΜΙΛΙΕΣ | Ετικέτες: , , , , , , , | Σχολιάστε

Παρέμβαση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Έρευνα στην Ηλεία

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία – Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που αφορά μεταξύ άλλων τις συνέργειες του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι συνέργειες αυτές δίνουν διέξοδο στα ΤΕΙ, αναβαθμίζοντας τις σπουδές τεχνολογικού χαρακτήρα, με σχέδιο, φιλοσοφία και άποψη για τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης και της σύνδεσής της με το κοινωνικό σύνολο και την οικονομία. Σημείωσε τις σημαντικές θετικές μεταβολές που φέρνει το νομοσχέδιο στα ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ηλεία. Το ΤΕΙ Τεχνολόγων Γεωπόνων αναβαθμίζεται σε Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, με 5ετείς σπουδές διατηρώντας τους φοιτητές και τους καθηγητές. Το ΤΕΙ στον Πύργο που με το «Σχέδιο Αθηνά» μετατράπηκε σε Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων, αποκτά ένα σαφές και ελκυστικό γνωστικό αντικείμενο, αυτό της Μουσειολογίας και επίσης γίνεται Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Ταυτόχρονα, ιδρύεται στον Πύργο επιπλέον Τμήμα ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Πατρών, γνωστικό αντικείμενο με μεγάλη αναγνώριση, μακρά ιστορία, κατοχυρωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας και, συνεπώς, με μεγάλες προοπτικές βιωσιμότητας. Το Υπουργείο προβλέπει και την ίδρυση στο μέλλον ενός ξενόγλωσσου Πανεπιστημιακού Τμήματος χάρη στα ιδιαίτερα, όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά της περιφέρειας και τη σύνδεση με την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Παράλληλα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε και έθεσε στον Υπουργό Παιδείας ορισμένες παρατηρήσεις και ανησυχίες της ηλειακής κοινωνίας και των φορέων της, που αφορούν τις κατευθύνσεις των Γεωπονικών Σπουδών που θα έχει το νεοϊδρυθέν Τμήμα Γεωπονίας, καθώς μέχρι σήμερα λειτουργεί μόνο η φυτική παραγωγή, ώστε να γίνει απολύτως βιώσιμο και ανταγωνιστικό.
Η βουλευτής επίσης μετέφερε και έθεσε μια διαχρονική πρόταση και θέση των παραγωγικών και άλλων φορέων της τοπικής κοινωνίας για τη λειτουργική αναβίωση του πρώην Ινστιτούτου οπωροκηπευτικών και αμπέλου στον Κόροιβο και τη σύνδεσή του με το ΤΕΙ – και πλέον Πανεπιστήμιο – στην Αμαλιάδα, κρίνοντάς τη ως κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Για την τεκμηρίωση της σκοπιμότητας της πρότασης, η βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό ότι, έπειτα από τις προχθεσινές συναντήσεις εργασίας που είχε με την ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, διαπίστωσε ότι είναι θετικό σε μια τέτοια σύμπραξη με το ανώτατο ίδρυμα, προκειμένου να παραχωρηθούν οι εκτάσεις σε αυτό, σε συνεργασία και με τον ΕΛΓΟ-«Δήμητρα» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Με αυτό το σκεπτικό, η βουλευτής πρότεινε στον Υπουργό Παιδείας την ίδρυση Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου, εντός του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου (ΠΕΚ) του Πανεπιστημίου Πατρών, ώστε αυτό να αποτελέσει τον φορέα μέσω του οποίου θα αναβιώσει το πρώην Ινστιτούτο στον Κόροιβο, σε συνδυασμό με την παραχώρηση των εκτάσεων στο Τμήμα Γεωπονίας.
Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε και άλλες σημαντικές δυνατότητες που έχει η Ηλεία, πέραν του ότι είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός νομός, και αφορούν τα πανανθρώπινα ιδανικά, όπως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, η εκεχειρία, η δημοκρατία και η συναδέλφωση των λαών. Με αυτό το επιχείρημα, έθεσε την πρόταση για ίδρυση Ινστιτούτου Πανανθρώπινων Αξιών, επίσης στο ΠΕΚ του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα την αρχαία Ήλιδα, για τη λειτουργία του οποίου ο Δήμος Ήλιδας δεσμεύεται ότι έχει τις αναγκαίες υποδομές. Στο ίδιο πνεύμα σημείωσε ότι στην Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο με την αίγλη και τον πολιτισμό που θα πρέπει να αναδειχθεί, οφείλει η Πολιτεία να δημιουργήσει ένα Πανεπιστημιακό Τμήμα ανάλογου χαρακτήρα, προτείνοντας ότι αυτή η κοιτίδα του πολιτισμού θα όφειλε να είναι ο φυσικός χώρος του ξενόγλωσσου Τμήματος, που προβλέπεται να ιδρυθεί από το Υπουργείο. Η βουλευτής εξ άλλου, για τον τομέα της πολιτιστικής δημιουργίας στην Ηλεία και της σύνδεσής της με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα και τη διεθνή επιτυχία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, γεγονός που θα πρέπει να απασχολήσει και τους ακαδημαϊκούς φορείς, αλλά και το Υπουργείο, με τη σύνδεση των πολιτιστικών αγαθών που ήδη ανθούν στην περιοχή μας με την εξωστρέφεια και τη διάχυσή τους στην κοινωνία.

Δημοσιεύθηκε στη ΒΟΥΛΗ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΟΜΙΛΙΕΣ | Ετικέτες: , , , , , , | Σχολιάστε

Ακόμα πιο ισχυρή η Ηλεία με την ίδρυση 3 Πανεπιστημιακών Τμημάτων

ΔΗΛΩΣΗ

Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτού Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

17/4/2019

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπεται η ίδρυση 3 Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία:
Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα με 5 έτη σπουδών, Τμήμα Μουσειολογίας και Τμήμα ΤΕΦΑΑ στον Πύργο με 4 έτη σπουδών.
Η Ηλεία πλέον, από 2 ΤΕΙ θα έχει 3 Πανεπιστήμια. Και κάτι επιπλέον, που προβλέπεται στην Αιτιολογική Έκθεση, η οποία ενέχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Δηλαδή, η δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσου τμήματος σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο που θα προσελκύει φοιτητές από χώρες εκτός Ε.Ε., χάρη στα ιδιαίτερα, όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά της περιφέρειας και την σύνδεση με την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Τα μνημεία – σύμβολα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκονται στην Ηλεία, είναι σημεία αναφοράς που θα πρέπει να μας ενεργοποιήσουν όλους στην εδραίωση ενός ξενόγλωσσου τμήματος στο νομό, κάτι που θα του προσδώσει πολλαπλά οφέλη.
Οι εξελίξεις αυτές, επιβεβαιώνουν όσα λέγαμε. Αντιλαμβάνονται πλέον όλοι την συνέπεια των λόγων και πράξεών μας για την πραγματική αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, με την ίδρυση των νέων αυτών πανεπιστημιακών τμημάτων 5ετούς και 4ετούς φοίτησης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και στις ανάγκες της οικονομίας του Νομού με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.
Τα νέα τμήματα είναι ελκυστικά θα έχουν αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους τους. Δίνεται τέλος στις αλχημείες του παρελθόντος όσον αφορά τα γνωστικά αντικείμενα, που οδήγησαν στην απαξίωση των τμημάτων του Πύργου, που 5 χρόνια μετά το σχέδιο Αθηνά, σχέδιο διάλυσης της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το ένα έκλεισε και το άλλο δεν έχει ορθοποδήσει.
Οι εξελίξεις αυτές, δίνουν και μια ηχηρή απάντηση σε όσους για μικροπολιτικές σκοπιμότητες θέλησαν όλο αυτό το διάστημα της προσπάθειας για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, να δυναμιτίσουν το κλίμα, διαρρέοντας ψεύδη και ανακρίβειες, σε μια κατεύθυνση ουσιαστικά, υπονόμευσης της προσπάθειας. Σήμερα θα βγουν να πανηγυρίσουν για δικαίωση των αγώνων τους, αλλά κανείς πια δεν τους πιστεύει. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ανακαλύπτουν και «διαρρέουν» αυτά για τα οποία εδώ και καιρό έχουμε ενημερώσει υπεύθυνα του Ηλείους συμπολίτες μας. Μάλλον θα πρέπει να κάνουν αγώνες ενάντια στο παρελθόν τους, όταν από θέσεις ευθύνης απαξίωσαν τα τριτοβάθμια ιδρύματα της Ηλείας και δεν έχουν μια κουβέντα σήμερα να πουν για τα εκτός Ηλείας στελέχη και τους ομοϊδεάτες τους που μας κατηγορούν για ρουσφέτια επειδή δώσαμε αγώνα για να αναβαθμιστούν για παράδειγμα οι Γεωπονικές Σπουδές στην Αμαλιάδα. Ο Ηλειακός Λαός θα τους δώσει σύντομα την απάντηση που τους αρμόζει.

Δημοσιεύθηκε στη ΑΡΘΡΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Ετικέτες: , , , , , , | Σχολιάστε

Συναντήσεις της Έφης Γεωργοπούλου Σαλτάρη στο ΥΠΑΑΤ με τον Υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη και τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Κόκκαλη

Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη πραγματοποίησε σήμερα 17-04-2019 δύο συναντήσεις, σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη και τον Υφυπουργό Βασίλειο Κόκκαλη.
Κύριο θέμα συζήτησης με τον Υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη αποτέλεσε η πολύχρονη ιστορία της Κρατικής Οικονομικής Ενίσχυσης ετήσιο ΠΣΕΑ 2013 για τις πλημμύρες στα Μακρίσια Καλυβάκια κ.α. και των περιπλοκών που εμφανίστηκαν λόγω ανακριβειών στις δηλώσεις και του κινδύνου απόδοσης παράνομων αποζημιώσεων. Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε ότι ο ΕΛΓΑ θα δημοσιεύσει σύντομα αναλυτική ανακοίνωση για να ενημερώσει τους όλους τους ενδιαφερόμενους. Υπενθυμίζεται ότι οι αποπληρωμές θα γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα.
Εξ’ άλλου αντικείμενο της δεύτερης συνάντησης και συζήτησης με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλειο Κόκκαλη αποτέλεσαν τα χρόνια προβλήματα στην λειτουργία του Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας – Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Κοροίβου στην Ηλεία και η αναζήτηση μιας νέας προοπτικής για την λειτουργία του με όρους διασφαλισμένης βιωσιμότητας.

Δημοσιεύθηκε στη ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Έτοιμος ο κατάλογος της Έκθεσης Ν. Μπελογιάννης από τη Βουλή των Ελλήνων

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Ετοιμάστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και κυκλοφόρησε ο πλήρης κατάλογος της μόνιμης έκθεσης »Νίκος Μπελογιάννης» που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο της οικογένειας που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Ήλιδας και εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρατον Μάρτιο του 2017.
Ο κατάλογος-λεύκωμα στις 180 σελίδες του περιλαμβάνει όλα τα εκθέματα της έκθεσης και υλοποιήθηκε με γενική ευθύνη της κ. Έλλης Δρούλια διευθύντριας της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων. Η Βουλή των Ελλήνων υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις δεσμεύσεις της. Περιμένουμε και από τον Δήμο Ήλιδας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στηΒουλή και στην οικογένεια του Νίκου Μπελογιάννη.

Δημοσιεύθηκε στη ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , , , | Σχολιάστε

Επίσκεψη της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Ηλεία 7 και 8 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 7 και την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ηλεία για να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα προβλήματα των παραγωγών και των κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
Κυριακή 7/4/2019
11:30 Γούμερο (Συνάντηση με κτηνοτρόφους της ορεινής Ηλείας)
17:30 συνέντευξη τύπου στο εργατικό κέντρο Αμαλιάδας
18:30 πολιτική ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας για θέματα κτηνοτροφίας και αγροτικής παραγωγής.

Δευτέρα 8/4/1019
9:00 Επίσκεψη στο Μουσείο Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα
10:30 Επίσκεψη στη Φάρμα Ηλείας
11:30 Επίσκεψη στο συσκευαστήριο ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ στη Νέα Μανολάδα

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στη ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ | Ετικέτες: , | Σχολιάστε

Αναφορά στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής στο ερευνητικό έργο της Βάσως Αποστολοπούλου

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, κατά την παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας Και Τεχνολογίας της Βουλής στις 02-04-2019, τόνισε την σημασία των πρωτοπόρων βημάτων της ιατρικής έρευνας που κάνει η χώρα μας σε θέματα αντιμετώπισης του καρκίνου, θέτοντας την παράμετρο της αξιοποίησης των διακεκριμένων ελλήνων επιστημόνων σε ερευνητικές δομές του εξωτερικού. Αντικείμενο της συνεδρίασης της επιτροπής ήταν η ενημέρωση των μελών της σχετικά με το «Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία» που ιδρύθηκε τον περασμένο χρόνο με πρωτοβουλία των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Η βουλευτής τόνισε ότι η ίδρυση του Δικτύου αποτελεί μια επιλογή φιλόδοξη, που θα μετατρέψει τη χώρα μας σε πρωτοπόρο στο ερευνητικό πεδίο της «Ιατρικής Ακριβείας», δηλαδή της εξατομικευμένης πρόληψης, διάγνωσης και ιατρικής παρέμβασης με βάση τις ιδιαιτερότητες του γενετικού υλικού κάθε ατόμου. Το Δίκτυο έχει σκοπό καταρχάς να συνδυάσει υφιστάμενες ερευνητικές δομές, καθώς και να δημιουργηθούν νέες. Στόχος είναι η ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, η κατοχύρωση των αποτελεσμάτων της και η Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη ΒΟΥΛΗ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΟΜΙΛΙΕΣ | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε

Φήμες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για το ΤΕΙ Αμαλιάδας.

ΔΗΛΩΣΗ Έφης Γεωγοπούλου – Σαλτάρη για φήμες σχετικά με ΤΕΙ Αμαλιάδας

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, με αφορμή την πρόσφατη φημολογία για αλλαγή πλεύσης του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αμαλιάδα, ενημερώνει τους συμπολίτες της ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από όσα έχουν ανακοινωθεί. Ύστερα από την διαβεβαίωση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, σε χθεσινή σύσκεψη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το ΤΕΙ Αμαλιάδας παραμένει στην Αμαλιάδα και αναβαθμίζεται σε Πανεπιστημιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, με κατεύθυνση τις Γεωπονικές σπουδές. Όσα διακινούνται τις τελευταίες μέρες είναι φήμες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δημοσιεύθηκε στη ΑΡΘΡΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Ετικέτες: , , , , | Σχολιάστε