Δήλωση Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη για το νέο διευρυμένο πλαίσιο για τη χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Αυτή η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στα αναγκαία για αυτούς φάρμακα, στηρίζει με κάθε τρόπο το δημόσιο Σύστημα Υγείας και την σταδιακή μείωση της συμμετοχής των πολιτών στο κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε μια κίνηση που θα αποτελέσει σημαντική οικονομική ανακούφιση της ευαίσθητης και ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας των ασθενών με ογκολογικά προβλήματα.

Πέραν της δωρεάν χορήγησης των φαρμάκων που χορηγούνται για τη θεραπεία της κύριας νόσου, τώρα πλέον θα χορηγούνται με μηδενική συμμετοχή και φάρμακα που σχετίζονται με τις επιπλοκές της ασθένειας ή με τις παρενέργειες της θεραπευτικής αγωγής (πχ φάρμακα υποστηρικτικά της χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας, αντιεμετικά, αντιθρομβωτικά, αναλγητικά, κορτιζονούχα σκευάσματα, αντιβιοτικά για λοιμώξεις που συνδέονται με τη χημειοθεραπεία κτλ).

Το νέο πλαίσιο θα τεθεί σε εφαρμογή στο αμέσως επόμενο διάστημα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

​http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/5952-xorhghsh-farmakwn-se-karkinopatheis-me-mhdenikh-symmetoxh

Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ | Ετικέτες: | Γράψτε σχόλιο

Νέα πληρωμή αύριο από τον ΕΛΓΑ στην Ηλεία ύψους 1.468.469,08€

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο καταβάλλεται νέα πληρωμή του ΕΛΓΑ, ύψους 16.950.613,01 €, όπως είχε κάνει γνωστό ότι θα συμβεί και η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στη σύσκεψη με τους αγρότες στα γραφεία της Ο.Π. Αμαλιάδας το Σάββατο 08-12-2018.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ στην Ηλεία τα ποσά των αποζημιώσεων φτάνουν τα 1.468.469,08€.

Η πληρωμή αυτή αφορά κυρίως το υπόλοιπο 10% των αποζημιώσεων  φυτικής παραγωγής για ζημιές του 2017 και το 100% αποζημιώσεων  ζωικού κεφαλαίου.

Ο ΕΛΓΑ έχει πλέον καθιερώσει τακτικές πληρωμές, με αποτέλεσμα οι αγρότες να λαμβάνουν χρήματα σχεδόν κάθε μήνα και έχει καταφέρει οι πληρωμές ζημιών του κάθε έτους να μπορούν να ξεκινούν μέσα στο ίδιο το έτος, σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια που οι αποζημιώσεις δίδονταν έως και χρόνια καθυστερημένα.

Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , | Γράψτε σχόλιο

Δρομολογήθηκαν σήμερα τρία έργα αθλητικών εγκαταστάσεων στον Νομό μας

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα Τετάρτη 12/12/2018 αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη για την έγκριση χρηματοδότησης έργων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στην οποία περιλαμβάνονται και τρία σημαντικά έργα για τον Νομό μας.

Όπως είχα ενημερώσει και με σχετικό δελτίο τύπου μου στις 08-11-2018 τα έργα αφορούν: την βελτίωση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας με προϋπολογισμό 74.000€,  την βελτίωση  του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου της Τ.Κ. Πελοπίου με προϋπολογισμό 22.219,80€ και την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου κερκίδων του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Στάδιο Αμαλιάδας Δ. Ήλιδας  με προϋπολογισμό 97.000€.

Η απόφαση βρίσκεται αναρτημένη στην παρακάτω διεύθυνση:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%97%CE%97%CE%98465%CE%A7%CE%998-%CE%92%CE%A7%CE%92

Κατηγορίες: Uncategorized, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , , | Γράψτε σχόλιο

Να προστατευθεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον με την απομάκρυνση απορριμμάτων από τη Σπιάντζα

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Προστασίας του Πολίτη κατατέθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη και τη βουλευτή Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Καρακώστα, σχετικά με χώρο ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και πάσης φύσεως υλικών στη Σπιάντζα Δήμου Πύργου.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε δημόσια έκταση της αποξηραμένης λίμνης Μουριάς, πλησίον του Ενωσιακού γηπέδου. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανησυχούν για λόγους δημόσιας υγείας και υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Η ανησυχία εντείνεται ακόμα περισσότερο από το φόβο μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς με καύσιμη ύλη τα απορρίμματα και τα λοιπά υλικά. Ήδη υπάρχουν αναφορές για επαναλαμβανόμενες μικρές εστίες στο χώρο της εναπόθεσης, οι οποίες σιγοκαίνε παράγοντας καπνούς.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η Ηλεία είναι μια περιοχή πολύπαθη όσον αφορά το ζήτημα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων και της εν γένει διαχείρισής τους, καθώς στο παρελθόν έχει βιώσει οριακές καταστάσεις. Τονίζουν ότι κρίνεται επιτακτική η άμεση παρέμβαση των καθ’ ύλην αρμοδίων αρχών για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Κατηγορίες: ΒΟΥΛΗ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | Ετικέτες: , , , , | Γράψτε σχόλιο

Έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δυο θέσεων πρόσβασης στη θάλασσα για ΑμεΑ στο Δήμο Πηνειού

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενέκρινε  την ένταξη της Πράξης «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑμεΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

H προτεινόμενη πράξη αφορά την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργία δύο προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών στην Παραλία Θινών Δ. Ε. Βαρθολομιού Δήμου Πηνειού σε ανθρώπους με κινητικές αναπηρίες ή με περιορισμένη κινητικότητα. Θα γίνουν παρεμβάσεις, αλλά και θα διαμορφωθούν κατάλληλες εγκαταστάσεις τόσο στον χώρο της παραλίας, όσο και στον χώρο κολύμβησης, οι οποίες να τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές σχεδιασμού για ΑμεΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 110.845,00 €

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , , | Γράψτε σχόλιο

Επίσκεψη Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες 4 Δεκεμβρίου η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και συζήτησε με τον Διοικητή κ. Χριπάτσιο Κώστα, τον Υποδιοικητή κ. Δουγιαρη Χρήστο και τον κ. Μητρόπουλο Χρήστο, αντιπρόεδρο του Σωματείου Πυροσβεστών νομού Ηλείας.

Ο Διοικητής της Υπηρεσίας κ. Χριπάτσιος Κώστας ενημέρωσε την βουλευτή για την καλή κατάσταση της Υπηρεσίας, αλλά και για τα ειδικά προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την ανάγκη επέκτασης της στέγασης των οχημάτων.

Από την πλευρά της η βουλευτής ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου με την μορφή τροπολογιών που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη βουλή, αλλά και την σύντομα επερχόμενη ρύθμιση για την ένταξη στο πλήρες ωράριο των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, όπως έχει ήδη προαναγγείλει η Υπουργός.

Με τις προαναφερθέντες τροπολογίες θεσπίστηκε η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης προσωπικού τόσο σε πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης, όσο και σε μόνιμους πυροσβέστες και ρυθμίστηκαν θέματα αναφορικά με την Υγειονομική Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναφορά έγινε από τη βουλευτή στην επιστροφή των αναδρομικών απο τις παράνομες κρατήσεις που έγιναν επί 65 μήνες από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,  σύμφωνα και με την σχετική πρωθυπουργική δέσμευση. Πυροσβέστες εν ενεργεία και συνταξιούχοι θα λάβουν, ανάλογα με τον βαθμό τους, χιλιάδες ευρώ έκαστος. Η τροπολογία έχει ψηφισθεί και η σταδιακή καταβολή των χρημάτων έχει ξεκινήσει.

Τέλος υπενθύμισε την μονιμοποίηση τον περασμένο Απρίλιο 2.186 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης.

Η βουλευτής ευχαρίστησε την Διοίκηση της Υπηρεσίας και το Σωματείο των Πυροσβεστών δηλώνοντας αμέριστη την στήριξή της στο έργο του Σώματος, το οποίο εμπιστεύεται και τιμά, τονίζοντας την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλουν οι Πυροσβέστες μας, γυναίκες και άνδρες  με αυτοθυσία πάντοτε στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

«Ερώτηση για τη συντήρηση και αποκατάσταση του γεφυριού στο χωριό Σχίνοι του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας»

Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από την βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη σχετικά με τη συντήρηση και αποκατάσταση του γεφυριού
στο χωριό Σχίνοι του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας.
Το γεφύρι είναι χτισμένο από τη δεκαετία του ’50 για να εξυπηρετεί τις ανάγκες
μετακίνησης των κατοίκων του χωριού Σχίνων προς τη Ζαχάρω και αντίστροφα.
Το 2012 εμφανίστηκε βαθιά ρωγμή σε ένα από τα υποστυλώματά του και κάποιες
εργασίες που έγιναν για τα στηθαία δεν έλυσαν το πρόβλημα της βλάβης που υπάρχει
στα θεμέλιά του και που καθιστούν επικίνδυνη τη διέλευση από αυτό.
Τα ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς εστιάζονται στις διαδικασίες που
πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου το γεφύρι να αποκατασταθεί ή να αντικατασταθεί ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και να αποδοθεί ασφαλές στην τοπική κοινωνία.

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | Γράψτε σχόλιο

Δευτερολογία Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στο Σ/Ν «Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις»

Κατηγορίες: VIDEO, ΒΟΥΛΗ | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

Εισήγηση Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στο Σ/Ν «Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις»

Κατηγορίες: VIDEO, ΒΟΥΛΗ | Ετικέτες: , , | Γράψτε σχόλιο

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού

Σύσκεψη με πρωτοβουλία των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρη Μπαξεβανάκη και Μάκη Μπαλαούρα πραγματοποιήθηκε σήμερα 10-10-2018 με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη  και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφοϋδατικών Πόρων κ. Κωνσταντίνο Στουρνάρα. Στην σύσκεψη στο Υπουργείο, εκτός από τους παραπάνω, παρευρέθησαν το Προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. του Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού, εκπρόσωποι των εργαζομένων του Γ.Ο.Ε.Β. και ο κ. Διονύσης Καλαματιανός.

Αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των πολύ σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, λόγω των μεγάλων οφειλών προς την ΔΕΗ και τον ΕΦΚΑ, αλλά και την έως τώρα αδιέξοδη κατάσταση με τις εξίσου πολύ μεγάλες οφειλές των Τ.Ο.Ε.Β. της Ηλείας προς τον Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού.

Οι συσσωρευμένες οφειλές, που είναι αποτέλεσμα και της εκτεταμένης κακοδιαχείρισης που λάμβανε χώρα για πολλά χρόνια στο παρελθόν, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την λειτουργία του δικτύου του Γ.Ο.Ε.Β., αλλά πρακτικά και το ίδιο του το μέλλον, εμποδίζοντας τον απολύτως αναγκαίο εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού του εξοπλισμού.

Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς  ζητήματα σχετικά με την διοικητική λειτουργία του Οργανισμού και τον συντονισμό με τις εποπτευόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου εντοπίζονται δυσαρμονίες.

Ο Υπουργός θα επισκεφτεί σε έναν μήνα την Ηλεία με στόχο να συντονίσει ακόμα καλύτερα τις απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική επίλυση των πολύχρονων προβλημάτων του Γ.Ο.Ε.Β. Πηνειού Αλφειού, η λειτουργία του οποίου είναι κρίσιμη για την αγροτική παραγωγή του Νομού.

Κατηγορίες: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | Ετικέτες: , , , , , | Γράψτε σχόλιο