Σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής την ερχόμενη σχολική χρονιά

imagesΣε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής την ερχόμενη σχολική χρονιά

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ομάδα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Νομού Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, σχετικά με τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η στοιχειώδης λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της χώρας την επόμενη σχολική χρονιά.

Ανάμεσα στα άλλα, οι Βουλευτές αναφέρουν ότι, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, από τον κρατικό προϋπολογισμό θα διατεθούν μόνο 2.000 πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του συνόλου της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από αυτές τις πιστώσεις κανείς δεν γνωρίζει πόσες θα διατεθούν στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής. Επομένως οι ανάγκες των δομών της Ειδικής Αγωγής θα επιχειρηθεί να καλυφθούν με προγράμματα ΕΣΠΑ, στα οποία όμως δεν προβλέπεται η πρόσληψη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης, καθώς και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε Ειδικά Σχολεία, για τη στοιχειώδη λειτουργία των οποίων απαιτείται η πρόσληψη χιλίων 1.000 τουλάχιστον αναπληρωτών από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού. Σε αντίθετη περίπτωση, η συρρίκνωσή τους πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

 

Δημοσιεύθηκε στην ΒΟΥΛΗ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής την ερχόμενη σχολική χρονιά

 1. Ο/Η Φώτης Τεφάνης λέει:

  κ. Γεωργοπούλου,
  Δεν σας ξέρω προσωπικά αλλά σας ψήφισα. Είχα καθηγήτρια τη Δέσποινα και είμασταν συνάδελφοι στο 1ο Λύκειο Αμαλ με τον Δημήτρη και τους οποίους υπερ-εκτιμώ.
  Δεν ψήφισα τον Συριζα για να μου φέρει νέο μνημόνιο, άμα ήθελα μνημόνιο κράταγα το Σαμαρά, το Βενιζέλο, το Παπαδήμο, το Γιωργάκη που είναι πιο μορφωμένοι και εμπειρότεροι από το Τσίπρα.
  Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο Τσίπρας με βάση αυτά που υποσχέθηκε, ας παραιτιόσασταν όλοι.
  Νοιώθω ότι εξαπατήθηκα και το φέρω βαρέως!!!
  Δεν είναι στη φύση μου ν’ εξαπατώ ώστε να έχω κάποια ανοχή στα ψέμματα των άλλων.
  Ζητώ τη ψήφο μου πίσω!!!

  ΥΓ. Απέναντι στον άλλον που φήφισα, τον Μπαξεβανάκη, λόγω φύλου δεν θα είμαι τόσο ευγενής αν τον δω μπροστά μου! Δεν είναι στη φύση μου όταν με εξαπατούν!!!
  Φώτης Τεφάνης

  • Ο/Η efi7111bga λέει:

   Κύριε Τεφάνη,

   όσον αφορά τη στάση μου στις επίμαχες ψηφοφορίες στη Βουλή και την υποψηφιότητά μου ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτω δυο άρθρα και μια συνέντευξη των δυο προηγούμενων μηνών:
   http://www.efigeorgopoulou.gr/site/?p=2492
   http://www.efigeorgopoulou.gr/site/?p=2498
   http://www.efigeorgopoulou.gr/site/?p=2513

   Σε κάθε περίπτωση, η κοινωνία γνωρίζει ότι η βούληση της κυβέρνησης δεν ήταν να εξαπατήσει τους πολίτες που την εμπιστεύθηκαν, αλλά να διαπραγματευθεί σκληρά για τα δίκια των πολλών. Κι έτσι πορεύθηκε όλο το 7μηνο της διακυβέρνησης. Και όταν δεν κατάφερε να μην επικρατήσουν οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης και αναγκάστηκε να υπογράψει μια συμφωνία με πολλά μέτρα που δεν συμφωνεί, ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός απευθύνθηκε εκ νέου στον λαό, γνωρίζοντας αυτό ακριβώς που λέτε. Ότι οι πολίτες σε μια δημοκρατία δεν πρέπει να αισθάνονται εξαπατημένοι, αλλά να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τις αποφάσεις των κυβερνόντων, ιδιαίτερα όταν αυτές διαφοροποιούνται σε κάποιο βαθμό από τις προεκλογικές εξαγγελίες. Ο Αλέξης Τσίπρας δηλαδή έκανε, τόσο με το δημοψήφισμα, όσο και με τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, αυτό που δεν έκαναν όλοι όσοι πρωθυπουργοί και αντιπρόεδροι κυβερνήσεων αναφέρετε ως πιο μορφωμένους και εμπειρότερους. Συνεπώς, ο ειλικρινής απέναντι στους πολίτες Αλέξης Τσίπρας δίνει για μια ακόμα φορά σε αυτούς τη δυνατότητα με την προσφυγή στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου να ξανασκεφτούν όλα τα δεδομένα και αυτά που έχουν συμβεί στο παρελθόν και να προσδιορίσουν εκ νέου την ψήφο τους, σε αντίθεση με ό,τι έκαναν στο παρελθόν οι εκπρόσωποι του παλιού πολιτικού συστήματος που αναφέρετε που δεν δίσταζαν να αλλάζουν τις προεκλογικές εξαγγελίες τους ακόμα και το βράδυ των εκλογών (π.χ. ο κ. Σαμαράς στις 17/6/2012).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *