Συνάντηση με μέλη της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας «Η Ολυμπιακή Πρόοδος»

Συνάντηση με εποικοδομητικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε μεταξύ της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και μελών της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας «Η Ολυμπιακή Πρόοδος», στο γραφείο της βουλευτού στην Αθήνα. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Μαρίνης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σμυρνής Κωνσταντίνος, α΄ Αντιπρόεδρος, Βλάχος Φώτης, β΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Μακιστέων, Πάπαρης Γιάννης, Μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Φαναριωτών και Θανάσης Τράπαλης, Μέλος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων.

Συζητήθηκαν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους της, με κύρια τα νέα έργα μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλίας, όπως και τα αντίστοιχα για την αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής του Καϊάφα, τα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας και τα προβλήματα του οδικού δικτύου.

Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα αναπτυξιακών δράσεων και παρεμβάσεων, ιδίως όσον αφορά τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών των ορεινών περιοχών, καθώς και της αξιοποίησης του δυναμικού της περιοχής στον αγροτοδιατροφικό – κτηνοτροφικό τομέα, στην κατεύθυνση της πολιτικής για ενίσχυσή του με παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Συμφωνήθηκε ότι τα παραπάνω είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να μείνουν στον τόπο τους και η περιοχή να αναπτυχθεί.

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι με προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με κινητικότητα για αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, η περιοχή της πρώην Επαρχίας Ολυμπίας έχει τη δυνατότητα να αναδειχθεί, όπως της αξίζει βάσει του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει, των φυσικών της πόρων και της ιστορικότητάς της.

Κατηγορίες: Uncategorized. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.