Να λυθούν τα προβλήματα υποδομών του Γυμνασίου και Λυκείου Ζαχάρως

Κοινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των βουλευτών Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατατέθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη σχετικά με προβλήματα και ελλείψεις στα κτίρια και γενικά τις υποδομές του Γυμνασίου και του Λυκείου Ζαχάρως.

Από τον Μάιο 2018, οι εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονέων έχουν ενημερώσει εγγράφως τον αρμόδιο Δήμο Ζαχάρως για τα προβλήματα των δύο σχολείων, όπως η στέγη των κτιρίων που υπέστη ζημιές από τον σεισμό του Φεβρουαρίου 2016, επικίνδυνα παράθυρα στον 1ο όροφο, η έλλειψη αλεξικέραυνου που έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφονται συνεχώς οι ηλεκτρολογικές και ηλεκτρονικές υποδομές από κεραυνούς. Ακόμα επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ασφαλείς έξοδοι κινδύνου, υποδομές για την υποδοχή ατόμων με κινητικά προβλήματα, απουσία κλειστού γυμναστηρίου για τη διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και η ανάγκη επισκευών στο υπάρχον αμφιθέατρο. Οι υπηρεσίες του Δήμου είχαν  προβεί παλαιότερα σε επισκευές χωρίς όμως να έχουν εκδώσει την απαραίτητη γνωμοδότηση καταλληλότητας χρήσης των αιθουσών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αίθουσες του Λυκείου που δεν χρησιμοποιούνται και τα μαθήματα γίνονται σε ακατάλληλα, λόγω των φθορών, λυόμενα στο προαύλιο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι δέκα και πλέον χρόνια από τα τραγικά γεγονότα της πυρκαγιάς το 2007 και των σεισμών του 2008 και 2016, μεγάλος αριθμός σχολείων εξακολουθεί να στεγάζεται σε ακατάλληλα λυόμενα και ζητούν από τον Υπουργό απαντήσεις και ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για όλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις που θέτουν εγγράφως προς τον Δήμο Ζαχάρως οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των δυο σχολείων. Επίσης, ζητούν να μάθουν αν ο Δήμος Ζαχάρως έχει απευθυνθεί στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για όλα τα παραπάνω.

Δημοσιεύθηκε στην ΒΟΥΛΗ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ και χαρακτηρίσθηκε , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.